Pozdravna beseda župana Zorana Jankovića

Pozdravna beseda župana MOL Zorana Jankovića vsem udeležencem PGSi 2019 Slovenia.

Spoštovani prireditelji, dragi mladi iz Evrope in severne Afrike 

V najlepšem obdobju leta v Ljubljani gostimo udeležence Mednarodnih salezijanskih iger mladih (PGS-i), ki se že tretjič odvijajo v slovenski prestolnici. 

Dejstvo, da je bila prireditelju – Salezijanskemu inšpektoratu zaupana izvedba jubilejnih, 30. iger, je zanj čast in velika odgovornost, obenem pa tudi priznanje našemu delu v mestu, načrtnosti in gmotnim vlaganjem, kar botruje razvoju in množičnosti na področju športa in rekreacije.  

Na tekmovanjih seveda štejejo dosežki in zmage, pa ne le ti. Enako, če ne še pomembnejši so druženje in spoznavanje udeležencev iz petnajstih držav Evrope in Egipta – na igrah letos sodeluje tudi ekipa azilantov iz Dijaškega doma Postojna – , dialog in premislek. Vse tisto, po čemer je šport oziroma ukvarjanje z njim pomemben mehanizem in spodbuda pri oblikovanju vrednot in celovite osebnosti mladega človeka.  

Salezijanci in prostovoljci že vrsto let nizate tovrstne zmage tudi na področju preventivnega dela z mladimi, ki ga podpira tudi Mestna občina Ljubljana. 

Naj uspešno izpeljane 30. PGS-i dodatno okrepijo naša prizadevanja za usmerjanje mladih v zdravo preživljanje prostega časa; zanj se odločajo po svoji volji, z zgledom in spodbudo pa jih lahko najbolj učinkovito motivirajo vrhunski slovenski športniki, ki nam jih ne manjka. 

Dragi športnice in športniki, želim vam uspešne nastope, vsem tisoč in več našim gostom pa kup nepozabnih doživetij. 

Spoznajte Ljubljano, mesto športa in bogate kulture, v katerem si častitljiva preteklost podaja roko z živahnim utripom sodobnosti. Verjamem, da nas boste še obiskali.

Foto: Uroš Hočevar