Don Boskovi salezijanci

Don Boskovi salezijanci (ali krajše salezijanci; kratica SDB) smo redovna družba, ki jo je ob koncu 19. stoletja (točneje 18. 12. 1859) v Turinu (Italija) ustanovil sv. Janez Bosko.
Naša značilnost oz. karizma znotraj Katoliške cerkve je vzgoja mladih, ki temelji na preventivnem vzgojnem sistemu.
Cilj našega prizadevanja je, da bi mladi bili “dobri kristjani in pošteni državljani”. Svoje vzgojno poslanstvo zato opravljamo na najrazličnejših področjih: župnije, šole, dijaški-študentski domovi, mladinski centri, oratorij, socialno področje, področje družbenega obveščanja, misijoni.


ŠportKAT- Salezijanska animacija športa

Pri pastoralnem delu z mladimi ima v salezijanski miselnosti pomembno področje tudi šport. Začelo se je s spontano in neorganizirano igro mladih na dvorišču kot v času Don Boska. Zaradi vedno večje potrebe po rednem celoletnem in organiziranem delu z mladino, je leta 2008 nastala Salezijanska športna liga.
Takrat je ledino na športnem področju oral Metod Ogorevc, sedaj pa njegovo delo nadaljujeta Rudi Tisel in Boštjan Jamnik.
Poleg organiziranja lige smo želeli ohraniti tradicijo turnirjev ter organizirati Mednarodne salezijanske igre mladih (PGSi), zato je sledilo preimenovanje v ŠportKAT- Salezijansko animacijo športa.


PGS-I (Polisportive Giovanili Salesiane International)


PGS-I (Polisportive Giovanili Salesiane International) je krovna mednarodna salezijanska organizacija, ki bdi že 30 let nad organizacijo Mednarodnih salezijanskih iger mladih. Le te vsako leto gostujejo v drugi državi članice te zveze, teh pa je preko 15 iz večine evropskih držav. V organizaciji sodelujejo predstavniki držav članic, tako laiki kot salezijanci (SDB) in sestre HMP.


Salezijanska mladina

Salezijanska mladina v Sloveniji vključuje različne skupine, ustanove in organizacije mladih, ki se navdihujejo ob  sv. Janezu Bosku in s. Mariji Dominiki Mazzarello. Moč in ideje za organizacijo programov za mlade in vključevanje v projekte črpajo iz salezijanske mladinske duhovnosti in preventivnega vzgojnega sistema. Med seboj se povezujejo znotraj lokalnih centrov, skupin in enkrat letno na nacionalnem nivoju.


Oratorij Slovenija

Oratorij je široko vzgojno prostočasno dogajanje oz. gibanje, ki od l. 1988 poteka v mnogih slovenskih župnijah. Za nekaj dni, teden ali več združuje med seboj otroke, mlade in odrasle, udeležence, animatorje in njihove voditelje.
Večina oratorijev je namenjena otrokom in mladostnikom, vodijo pa jih animatorji prostovoljci, ki so srednješolci in študenti. 
Oratorijski program v harmonično celoto združuje zabavo, sproščujoče, ustvarjalne in poučne dejavnosti, druženje in duhovnost. Navdihuje se v ideji preventivnega vzgojnega sistema, katerega začetnik je italijanski duhovnik sv. Janez Bosko.


B&B Hotel Ljubljana Park

B&B Hotel Ljubljana Park je odlična izbira in izhodiščna točka za raziskovanje zelene prestolnice Slovenije. Po napornem dnevu raziskovanja, poslovnih sestankov in konferenc si boste lahko odpočili v udobno opremljenih sobah.


FUNDACIJA DON BOSKO