Eksplozija mladosti na Festivalu narodov

Udeleženci 30. mednarodnih salezijanskih iger so po treh dnevih tekmovanj in tekanjem od igrišča do igrišča, še vedno polni energije. Zagotovo ne kažejo utrujenosti, ko sta na urniku druženje in zabava.

Včerajšnji večer so dvorano Kodeljevo znova napolnili mladi, ki so se zbrali na Festivalu narodov. Dogodek je povezal že znan obraz letošnjih spremljevalnih prireditev, Urška Koželj. Stojnice nekaterih skupin so ponujale domače dobrote in spominke medtem, ko so se posamezniki ter skupine z raznovrstnimi točkami predstavili na odru. Slovaki so pripravili rap točko, Portugalska dekleta so prepevala, Čehi, Španke, Slovaki in Nemci so se predstavili s skupinskim animacijskim plesom in Poljaki so predstavili svoj tradicionalni ples.

Ob harmoniki in slovenski polki so zaplesali slovenski prostovoljci in organizatorji. Pridružili so se jim mladi v dvorani. Slednje je bil uvod v kratko rojstnodnevno zabavo ob 30. obletnici mednarodnih salezijanskih iger. Namesto torte velikanke so pridne gospodinje in mame spekle kar 2.000 mafinov, ki so jih prostovoljci razdelili med udeležence. Večerno zabavo sta zaključila DJ Levis in DJ Nesh.

Več utrinkov pa v galeriji.