Dan 4: Obiski, izleti in rojstnodnevna zabava

Na četrti dan iger kljub slabemu vremenu energija in tekmovalnost pri udeležencih iger nista padli. Napetost je rasla iz igre v igro, saj so bile to zadnje tekme pred zaključnimi obračuni. Ob tem pa so tekmovalci namiznega tenisa tekmovalni del iger danes že zaključili in končno razporeditev si lahko ogledate tukaj.

Po celotnem prizorišču so se razlegali zvoki slovenskih viž, na harmoniko je zaigral tudi predstojnik slovenskih salezijancev Marko Košnik. Za vzdušje v šotoru Valdocca so že dopoldan poskrbeli zaposleni Olimpijskega komiteja Slovenija, ki so za udeležence pripravili animacijsko mini olimpijado. Dane naloge so bile vsekakor izziv našim športnikom, kar jim je bilo v veliko zabavo. Po kosilu so aktivnostim v Valdoccu prispevali nasmejani Skavti iz Cerknice, ki so udeležencem postavili pred odhodom na izlete postavili izziv plazenja skozi vrečo.

Po tretji uri popoldan so športniki odložili športno opremo in se odpravili na različne destinacije. Nekateri so odšli na Bled in si v deževnem dnevu privoščili tradicionalno kremšnito. Drugi so si ogledali Ljubljano, se povzpeli z vzpenjačo na grad in se nato zapeljali še z ladjico po Ljubljanici. Tretja destinacija pa je bila Postojnska jama, kjer so se udeleženci zapeljali z vlakcem in občudovali človeško ribico.

Če je kdo pričakoval, da bodo športniki in prostovoljci po četrtem dnevu natrpanega urnika že utrujeni, se je motil. Na večernem festivalu so vsi zaplesali na ritme elektronske glasbe, manjkala ni niti slovenska polka.

Celotno galerijo si lahko ogledate tukaj.

Spodaj pa kratek video povzetek celotnega dne.