Kje in kdaj?

30. jubilejna izvedba PGSi bo potekala v času prvomajskih praznikov v Ljubljani z glavnim prizoriščem na Kodeljevem. Športna tekmovanja bodo potekala na zunanjih igriščih in v telovadnicah Športnega parka Kodeljevo, Fakultete za šport in ostalih bližnjih šol. Prireditveni prostor bo postavljen na zunanjih igriščih v parku Kodeljevo, osrednje slovesnosti pa bodo potekale v Športni dvorani Kodeljevo. Ekipe bodo nameščene po večjih dijaških domovih in hostlih v Ljubljani.

Kaj pomeni PGSi?

Kratica PGSi izhaja iz imena mednarodne zveze Polisportive Giovanili Salesiane International, ki kot krovna organizacija bdi že 30 leti nad organizacijo Mednarodnih salezijanskih iger mladih. Le te vsako leto gostujejo v drugi državi članice te zveze.

Kaj so PGSi?

Bistvo Mednarodnih salezijanskih iger mladih je športno tekmovanje. Tekmuje se v 4 različnih športnih panogah ter po spolu ločeno v dveh starostnih kategorijah. Poleg športnega udejstvovanja pa je glavni poudarek na kulturni izmenjavi, druženju in duhovnosti.
Glavni cilji Mednarodnih salezijanskih iger mladih so omogočanje mladim, da se vključijo v šport in prek tega gradijo svet, ki spoštuje temeljne vrednote kot so: mir, prijateljstvo, resnica, dobro, pravičnost, svoboda, ljubezen, dostojanstvo človeka, solidarnost in poštena igra. Bolj specifični cilji po področjih pa so športni, kulturni, promocijski, integralni, izobraževalni in verski.

Program